VARGAS RESIDENCE

BREAKING THE BOX

The Vargas Residence is a unique project for a young, starting family of 5. It's located in a 100-sqm corner lot. Site orientation, lot size, setback requirements, and budget constraint made this residence challenging. 

The Vargas Residence is a unique project for a young, starting family of 5. It's located in a 100-sqm corner lot. Site orientation, lot size, setback requirements, and budget constraint made this residence challenging. 

 

Adapting the economic advantages of the square form, our team sought to explore the possibilities of this basic form in housing the space requirements of our client. The design solution was to create a volume of space uniting all living areas and at the same time providing a 'corridor' of natural light and ventilation.

 

Our studio first introduced the concept of the Sol-Air Corridor in the structure. It is a breezeway oriented along the NE-SW axis that allows the maximum amount of daylight and cross ventilation into the house, creating a relaxed, comfortable, and breathing structure.

 

Get Insights and Updates from EASt!

© ​eastudioph  |  (632) 87980301 | www.instagram.com/eastudioph   |  www.facebook.com/eastudioph