A-1 RESIDENCE

SIMPLE STANDOUT

COLLABORATORS : AR. CLAIRE CUA

In collaboration with Architect Claire Aisa Cua, the A-1 House is a modern residence that aims to make a statement.

Located along the main road and directly in front of a T-Junction, the design intent of the house was to stand out amongst the other newly constructed residences in the area.

 

Using large and brightly colored concrete frames, canopies, and sunshading devices, The A1 House easily jumps out with the use of high contrast combinations . These components enhance the overall functionality of the house by providing shades and beauty while allowing natural daylight and ventilation to penetrate the interiors through the large awning windows and full height louvered windows that are strategically located.

Get Insights and Updates from EASt!

© ​eastudioph  |  (632) 87980301 | www.instagram.com/eastudioph   |  www.facebook.com/eastudioph